Jumaat, Julai 23, 2010

INFO

e-BIOGREENSalam semua...Di sini aku ingin berkongsi sedikit info tentang satu jenis minyak untuk menjimatkan penggunaan minyak kereta kita.

Apa itu e-BIOGREEN?

Ia merupakan produk unik yang dihasilkan melalui proses bio-teknologi yang menawarkan kos penyelesaian yang efektif kepada penggunaan bahan bakar terutama minyak. Ia akan bertindak menukar molekul minyak biasa menjadi lebih efektif dan meningkat kuasa kepada paras paling optimum dengan beberapa kebaikan:-

1- Meningkatkan kebersihan alam sekitar.
2- Meningkatkan kuasa dan prestasi kenderaan.
3- Meningkatkan Kilometer dan penjimatan minyak.
4- Meningkatkan jangka hayat enjin.
5- Mengurangkan kos penyelenggaraan.
6- Mengurangkan gegaran, kebisingan dan suhu.
7- Mengurangkan toksid gas eksos dan
8- Boleh diuraikan.

e-BIOGREEN boleh mereformulasikan semua jenis minyak seperti petrol, diesel, light fuel, heavy fuel (bunker) dan juga bio-diesel.

CARA PENGGUNAAN e-BIOGREEN :-

cara untuk menggunakan ia juga sangat mudah. Hanya perlu memasukkan e-BIOGREEN separuh botol @ 30ml ke dalam tangki minyak dan terus mengisi minyak dengan isian penuh. Minyak dan e-BIOGREEN akan bercampur secara semulajadi ketika kita mengisi minyak. Dengan menggunakan e-BIOGREEN kita dapat menjimatkan penggunaan minyak sebanyak 30% dari biasa.

E-BIOGREEN juga telah diuji oleh:-

USM- UNIVERSITI OF SCIENCE MALAYSIA - Ujian telah dilakukan oleh makmal school of Chemical Science USM, telah menyimpulkan bahawa e-BIOGREEN tidak mengandungi bahan-bahan kimia logam merbahaya dan tiada toksid. Ujian telah dilakukan dengan menggunakan "System Atomic Absorption Spectroscopy (AAS)".

SIRIM QAS INTERNATIONAL-Hasil ujian bahagian kimia SIRIM QAS International menunjukkan e-BIOGREEN tiada berasid dengan PH 7 dan 100% tidak menghasilkan abu semasa pembakaran.

DINOjet (Dynamic Test Systems DYNO)- Ujian DYNO telah dilakukan kepada kereta NISSAN Serena 2.0, Highway Star (Auto) sebelum dan selepas e-BIOGREEN dicampurkan ke dalam minyak. Ujian menunjukkan kuasa kuda meningkat sebanyak 6.5% dan kuasa tork meningkat kepada 5.4%.

PUSPAKOM (Computerised Vehicle Testing Centre)- Ujian pengeluaran asap hitam (opacity) telah dilakukan ke atas kereta jenis KIA Serento Diesel(Euro green enjin) berusia 4 tahun. Sebelum dan selepas e-BIOGREEN dicampurkan ke dalam minyak diesel. Keputusan ujian menunjukkan pengeluaran asap berkurangan 55% selepas 15KM pemanduan.

e-BIOGREEN adalah selamat untuk digunakan dan ia tidak merosakkan enjin atau mesin anda. Ia dilindungi produk tanggungan insuran berjumlah 1.0 juta.

Sekiranya ada yang berminat, bolehlah menghubungi En.Zam di talian (012-2579335-Maxis / 019-2242970 (Celcom)
atau boleh terus menghubunyi saya sendiri di 017-6810560.

Selamat Mencuba... :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan