Isnin, Ogos 16, 2010

Blog pon macam puasa

Hmmm....sejak kita berpuasa ni...aku puasa juga, blog aku juga puasa gamaknya...aku jadi malas nak menaip...kira ni N3 macam paksaan...boleh tak macam tu? dalam hati ni bercerita itu ini...kononnya nak cerita semua perkara kat sini...tapi disebabkan puasa, dan rasa mengantuk yang kuat, aku jadi lupa, malas dan sebagainya, tak baikkan puasa ni malas-malas...aku sebenar teramat mengantuk...sudah datang opis untuk kerja...tapi bila mengantuk kena la tidur kan? tapi hari ni baru aku tidur...sebab sudah tak tahan sangat-sangat. dapat pejam mata dalam suku jam pon jadi lah...asalkan tidur...

Dari puasa pertama lagi..aku memang tak pernah tidur siang...tidur aku jam 12 malam dan bangun 4.30 pagi...hanya 4.30 minit sahaja masa aku tidur...mana cukup kan...tapi iutlah rutin harian tidur aku pada tiap kali ramadhan...time aku tak puasa pon itu juga lah masa tidur aku...yer la kan..kalau aku tak bangun, tak sahur lah En.Hubby aku tu. Sian dia nanti.

Dan bermula sahur pertama juga lah Rafiq menjadi peneman aku dan En.Hubby bersahur. Hmmm...macam dia pon nak berpuasa, erm...didik dari sekarang, mana tau nanti sudah besar senang nak bangun sahur kan. hehehe...Rafiq-Rafiq....dan semalam, Rafiq telah memberi HP aku kepada ikan, kononnya nak bagi ikan makan...nasib baik cepat perasan...kalau tidak innalillah la HP aku tu...duit raya budak2 tak dak sebab beli HP baru...alasan pulak dah...hahahah..tapi memang HP aku sekarang sedang bengong..dan dalam proses rawatan...Rafiq-Rafiq...buat mama ni asyik panik manjang. Ini lah kerenah Rafiq yang sungguh menguji jiwa raga. Tapi dia tetap intan, payung, berlian bagi aku. Ratu hati aku...Mama sayang Rafiq.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan